Maak kennis met onze mensen

Benieuwd naar het team achter 12MProve? Maak kennis met ons ervaren en gepassioneerd “Lean team“.

Benieuwd naar het team achter 12Mprove? Maak kennis met onze ervaren en gepassioneerde consultants en trainers.


Remco Rovers

partner & trainer


‎Partner 12Mprove – Senior Lean Consultant – Inspiring Lean Trainer
Na zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft Remco postdoctorale opleidingen gevolgd in Verandermanagement en zich toegelegd op Projectmanagement en Lean management. Als projectmanager, lijnmanager en verandermanager binnen organisaties als Cap Gemini, Nuon, ING Bank, Achmea en Rabobank heeft Remco inmiddels een bewezen trackrecord opgebouwd. Humor, resultaatgerichtheid en teamgeest zijn belangrijke eigenschappen van Remco. Met deze eigenschappen is hij in staat om mensen te helpen veranderen, van management tot medewerker niveau.

 06 2945 9688   remco.rovers@12mprove.nl


Frank Bossema

partner & trainer


 Partner 12Mprove – Master Black Belt – Trainer & Examinator Lean Black Belts
Frank heeft Economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna heeft hij in 15 jaar diverse rollen vervuld bij bedrijven als IBM, Beiersdorf, Yamaha Motor Europe, BSN Medical, Nuon/Vattenfall en de Rabobank. Bij Nuon heeft Frank zich gespecialiseerd in Lean management. Frank is in zijn werk professioneel, resultaatgericht en analytisch sterk. Met zijn enthousiaste houding en uitstraling krijgt hij snel mensen mee. De grote passie van Frank ligt in het laten leren en excelleren van mensen. In zijn trajecten werkt hij daarom graag mét de mensen uit de organisatie om samen duurzame resultaten neer te zetten.

06 5570 3244  frank.bossema@12mprove.nl


Robert Zaaijer

partner & trainer


Partner 12Mprove | Consultant | Trainer
Robert begeleidt organisaties succesvol door hun transformatie. Hij gebruikt verschillende technieken en trainingen om implementaties te verzorgen in de juiste volgorde, op het juiste moment. Al meer dan 15 jaar heeft Robert zijn ervaringen opgedaan door de toepassing van de Lean principes in verschillende rollen als consultant, trainer en lijn manager. Hét recept voor verandering en keten optimalisatie is een cultuur te creëren waarbij we de huidige werkwijzen samen verbeteren. Dit behelst meer dan slechts de uitrol van theoretische modellen en nieuwe processen. Hij is voorstander van het gebruik van visueel management om de verbeteringen, klein en groot, aantoonbaar te maken, en de medewerkers trots te laten zijn op de resultaten die ze hebben geleverd. Robert heeft een bewezen track record van bekende opdrachtgevers. Hij bewandelt graag met u de ‘Gemba’!
06 1990 8006  robert.zaaijer@12mprove.nl

Heidi van Amerongen

Trainer | Consultant
Heidi maakt graag de verbinding met de mens in de organisatie. Haar toegankelijkheid gecombineerd met haar inhoudelijke kennis en scherpte maakt dat zij gewaardeerd wordt als coach en adviseur. Ze is als bedrijfskundige afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in de richting Leiderschap, Management en Bestuur. Binnen de bancaire dienstverlening heeft ze in diverse rollen de organisatie inrichting en uitvoering geoptimaliseerd. Sinds 2010 heeft zij een passie voor het Lean gedachtengoed ontwikkeld en is dit integraal onderdeel van haar aanpak.
Als Lean coach en trainer zet ze mensen aan het denken om hun eigen schat aan ervaring en kennis in te zetten om het steeds beter te doen voor de klant. Daar krijg zij energie van!
De vraag ‘Hoe kunnen we het steeds beter doen voor de klant?’ staat centraal. Dat met elkaar vertalen in de manier waarop we georganiseerd zijn en de manier waarop we ons werk doen. Samen hierover nadenken en vooral dit te gaan doen. Toewerken naar het (merkbare) resultaat. Voor haar is dat een manier van werken en leven.

Kimberley Haasbeek

 Officemanager van 12Mprove
Kimberley regelt alles achter de schermen bij 12Mprove. Grote kans dus dat je haar spreekt als je contact met ons opneemt. Door haar enthousiasme en ervaring weet ze meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht te houden. Kimberley houdt van het contact met de klant en onze freelancers en gaat geen uitdaging uit de weg!  06-14428633   Kimberley.haasbeek@12mprove.nl

Coen Brouwer

Trainer | Consultant | Coach
Coen is vanaf de start als senior trainer aangesloten bij 12mprove. In de afgelopen jaren trainde hij honderden deelnemers in de basisbeginselen en toepassing van de lean filosofie en methodieken. Zijn expertise ontstond tijdens zijn studie bedrijfskunde met de afstudeerrichting veranderkunde. Deze verbetergerichtheid heeft hij vervolgens in zijn carrière bij Abn Amro kunnen toepassen in verschillende nationale en internationale functies. Nadat hij verantwoordelijk was als manager van enkele banking en sales teams heeft hij succesvol enkele integratie projecten (Abn-Fortis) doorgevoerd. Zijn aanpak kenmerkt zich door enthousiasme, doorzettingsgerichtheid en passie voor mensen en relaties. Na meerdere lean en transformatie trajecten met MCKinsey en BCG begon hij in 2013 een nieuw hoofdstuk, hij begon voor zichzelf. Zijn opleiding tot Lean Master Black Belt en gecertificeerd teamcoach hebben hem de afgelopen 7 jaren de handvatten en kans gegeven veel verschillende organisaties in uiteenlopende branches (oa finance, productie, toerisme, woningcorporaties) te begeleiden (trainen, coachen, adviseren). Naast diepe kennis over lean en leiderschap en zijn brede ervaring brengt Coen altijd positieve energie en een enorme drive om blijvende resultaten te boeken. Tevreden klanten en partners is zijn ultieme doel. In het dagelijks leven verbaast zich over gedrag en (gewoon gewaande) normen. Hij schrijft hier frequent over op zijn blog verbazingen.nl

06 2423 4252  coen.brouwer@12mprove.nl

Annemarie van der Toorn

 Trainer | Consultant | Coach
Annemarie van der Toorn gaat er helemaal voor en zet de dingen graag naar haar hand. Haar kracht zit in het coachen op een directe manier, het snel kunnen lezen van mensen helpt daarbij. Ervaring bij grote organisaties opgedaan op het gebied van werving en selectie, coaching en verandertrajecten. Opleidingen op het gebied van Lean, coaching en leiderschap (Servant Leadership). Deze combinatie maakt haar krachtig en inzetbaar op vele trajecten.

Mandy Phoa

Trainer | Consultant | Coach
Mandy is coach, trainer, facilitator en spreker. Met haar enthousiasme, drive en energie weet zij het beste uit mensen en organisaties te halen. Hierbij maakt zij gebruik van verschillende trainings- en coachingstechnieken, waaronder NLP, en van de kracht van feedback. Haar ambitie is het beste uit mensen halen en dit op een positieve manier uitstralen. Zo kunnen mensen en organisaties succesvol zijn.
Mandy heeft Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gestudeerd. Zij is afgestudeerd op het gebied van motivatie, communicatie en leiderschap. Als change consultant is zij in 2008 in aanraking gekomen met Lean. Zij heeft Lean implementaties begeleid en Lean verder ontwikkeld en geborgd. Intussen noemt zij zich een “Beleaner” en hoopt zij het Lean-virus over te brengen en van iedereen een OEN (Open, Eerlijk en Nieuwsgierig) te maken. Daarnaast richt zij zich op persoonlijke- en teameffectiviteit als coach en facilitator.
 mandy.phoa@12mprove.nl

Sebastian Leferink

 Trainer | Consultant
Sebastian Leferink is als associate verbonden aan 12mprove. Naast Technische bedrijfskunde (WO) en een MBA, is Sebastian gecertificeerd Lean Six Sigma Black Belt en erkend Teamcoach (ST!R). In zijn carrière vormen proces verbetering en organisatieverandering de rode draad. Sebastian heeft dan ook een brede ervaring opgedaan als Lean trainer, adviseur en coach binnen verschillende organisaties zoals oa. Alliander, Raboank, Tennet, JDE, Ministerie van Financiën en Universiteit Twente. Volgens Sebastian zit de kracht van Lean in een juiste samenhang tussen methoden en gedrag, die tot uiting komt in een effectieve dialoog tussen medewerkers en het management. Sebastian kijkt er dan ook iedere keer weer naar uit om teams te laten ervaren, hoe zij vanuit deze integrale benadering meer resultaat voor de organisatie en plezier voor zichzelf kunnen halen.
06 – 3833 5544   sebastian@leandialogue.nl

Saskia de Stigter

Trainer | Consultant
Saskia studeerde Business Economics aan Miami University en werkte jarenlang als Lean manager en verandermanager in de financiële sector, als laatste bij ABN AMRO en de Rabobank. Als Black Belt in Lean Six Sigma is het haar kracht om vanuit klantbelang interne processen, werkwijzen en performance van een organisatie te verbeteren en optimaal op de klant af te stemmen. Saskia begeleidt verbeterprojecten en adviseert op het gebied van proces- en performance verbetering. Daarbij gebruikt zij technieken als Voice of the Customer, (Big) Data Analyse, Proces Design en Lean.  Saskia is op haar best in verandertrajecten waarin data-analyse én de menselijke veranderaspecten gecombineerd worden. Zij is een enthousiaste, energieke, ondernemende en resultaatgerichte professional. Haar manier van werken en trainen kenmerkt zich als hands-on, doortastend, creatief en fun!

Dave van der Weijde

Trainer en senior Lean consultant, Lean Blackbelt
Dave is een arbeids- en organisatiepsycholoog, in zijn werk legt hij de nadruk op het doorbreken van patronen. Hij is na zijn studie aan de Universiteit van Tilburg gaan werken in het veld van Human Resources. Hij heeft diverse HRM projecten en interim rollen vervuld bij bedrijven zoals Deloitte, ABN AMRO en ProRail. Sinds 2011 is hij Leanconsultant bij de Rabobank, daar heeft hij op een grote diversiteit van afdelingen de Lean-filosofie geïmplementeerd. Dave maakt een verandertraject op maat voor zijn klant. Hij is flexibel maar behoudt de focus op resultaat en blijvende gedragsverandering. In zijn werkwijze zal hij op zoek gaan naar de persoonlijke motivatie om energie te creëren. Daarbij excelleert hij in een dialoog, waarin hij de grenzen opzoekt. Kortom een verbetering van de organisatie waarin een duurzame verandering wordt gerealiseerd.
06 134 630 41  dave@brightmeadows.nl

Cleo Wientjes

Trainer | Consultant
Na het niet afronden van de opleiding Commerciële Economie aan de HEAO in Haarlem is Cleo gaan werken om te leren in en van de praktijk. Als projectmanager heeft zij vele ICT-projecten geïmplementeerd bij klanten van voorheen Getronics (nu KPN). In 2006 is ze door ontwikkeld tot Six Sigma Black Belt en heeft ze zich beziggehouden met het optimaliseren van operationele bedrijfsprocessen. Vanaf 2007 werkt zij zelfstandig. Zo heeft ze allereerst een LEAN en Six Sigma onderneming opgericht en daarna bij diverse opdrachtgevers, zoals Rijkswaterstaat, Stadgenoot en ABN AMRO projecten begeleid en LEAN geïmplementeerd.
Met een praktische en op de dagelijkse operatie gerichte ‘can-do’ mentaliteit houdt Cleo van het direct bij de mensen op de vloer werken. Om te zien, te snappen en te voelen wat daar werkelijk gebeurt en van daaruit samen te werken aan verbetering. Met een goed gevoel voor humor, positieve en toegankelijke houding voelen mensen zich prettig om met Cleo samen te werken aan verandering en verbetering. Openheid, eerlijkheid en transparantie staan centraal, met respect en vertrouwen. Cleo houdt van het aanbrengen van structuur en logica en doorziet eenvoudig complexe situaties en processen, met een stevige voorliefde voor feiten en cijfers. Resultaatgericht als zij is steekt zij graag zelf de handen uit de mouwen. Als trainer brengt Cleo graag kennis en ervaring over op een enthousiaste en humorvolle wijze, want plezier hebben in wat je doet is essentieel.
06 5265 8286  cleo@wientjesbv.nl

Sydney Brouwer

 Customer Experience Goeroe
De afgelopen jaren heeft Sydney onderzoek gedaan naar Customer Experience Champions, bedrijven die voorop lopen op het gebied van klantbeleving in hun markt.  Sydney staat met grote regelmaat op het podium om te vertellen over dit onderwerp. Daarnaast helpt hij bedrijven bij het vinden en zetten van de volgende stap naar een betere customer experience. Verder is hij host van de “Over Klanten Gesproken”-podcast en bestuurslid bij Stichting CX Circle. In de Lean-trainingen van 12Mprove neemt Sydney het onderdeel Klantwaarde voor zijn rekening. Hij neemt je mee in de wereld van de klant en wat die echt belangrijk vindt. Daarnaast deelt hij de zes bouwstenen van Customer Experience Champions. Door op deze zes bouwstenen te focussen lukt het sneller en makkelijker om binnen het bedrijf een op de klant gerichte cultuur te krijgen en te houden.
06 423 117 48  sydney@sydneybrouwer.nl

Maarten Oosterhoff

 Verbale meester
Maarten Oosterhoff helpt organisaties bij het verbeteren en optimaliseren van het contact met klanten, cliënten of patiënten. Door procesoptimalisatie via Lean, cultuurverandering en leiderschap. Komt volledig tot zijn recht bij het implementeren van de gewenste verbetering. In zowel managers als trainers rol. Maarten is gepassioneerd, gedreven en energiek. Focust op de menskant en zorgt er voor dat medewerkers het beste resultaat bereiken door processen te optimaliseren en medewerkers en managers te trainen en begeleiden. Creëert draagvlak voor verandering en zoekt samen met de medewerkers en organisatie de beste weg. Waarbij het bereiken van resultaat voorop staat.

Morgan Thomas

Trainer | leiderschap Goeroe
Morgan is een zeer inspirerende spreker. Binnen vijf minuten hang je aan zijn lippen over het onderwerp Leiderschap. Hoe neem ik leiderschap over mijn eigen verandering?
Morgan plaatst de theorie in jullie eigen perspectief. Laat je meevoeren in het verhaal over perceptie, vooroordelen en aannames.

Frank Mietes

Trainer
Frank Mietes is een bevlogen en ervaren veranderkundige, Lean Six Sigma Blackbelt, Scrum-master en NLP Practitioner. Hij studeerde technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven en volgde zijn Master in Verandermanagement aan de VU Amsterdam.
Zijn passie is coachen en ondersteunen bij veranderprocessen, daarnaast geeft Frank trainingen en workshops over Lean, Agile/Scrum en Verandermanagement. Ook is hij mentor bij Startupbootcamp waar hij beginnende ondernemers begeleidt op het gebied van Lean Startup. Zijn aanpak is gebaseerd op vertrouwen in mensen en vanuit zijn overtuiging: ‘alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. Frank stimuleert mensen om vooral gezamenlijk aan het werk te gaan, zodat de verandering ook ècht iets van iedereen wordt en niet alleen van management, of erger, de verandermanager.

Barry Overeem

Agile Coach | Professional Scrum Trainer
Barry Overeem is een freelance Agile Coach en Professioneel Scrum Trainer bij Scrum.org.
Hij deelt inzichten en kennis door het spreken op conferenties en het schrijven van artikelen. Sinds 2000 heeft hij diverse rollen vervult binnen de ICT. Dit voor organisaties als Schiphol, ABN AMRO, PGGM, KLM, Ziggo en Wegener. Hierin heeft Barry veel ervaring opgedaan met het starten, coachen en faciliteren van teams en het toepassen van verschillende leiderschapsvormen.
Als oprichter van The Learning Facilitator verzorgt hij trainingen en workshops op het gebied van Agile en Scrum.

Ellen Claassen

consultant/trainer
Ellen werkt als assiocate verbonden aan 12 Mprove. Ze heeft de opleiding Small Business gevolgd, diverse opleidingen genoten in de financiële dienstverlening en zich de laatste jaren met name gericht op Lean management.  Ellen heeft jarenlange ervaring als interim adviseur/manager binnen de financiële dienstverlenging waarbij met name veranderkundige aspecten veelvuldig aan de orde kwamen. Vanaf 2014 is zij met name werkzaam als Lean consultant/coach en heeft ze Lean implementaties begeleid. In haar werk is Ellen ondernemend, gedreven, resultaatgericht en mensgericht. Ze wordt er blij van om elke dag mensen kleine stapjes te laten verbeteren.

Jacco van Lubeck

12Mprove – Trainer | Consultant Met een achtergrond in de hotellerie weet Jacco als geen ander klantwaarde in kaart te brengen en te benoemen. Zijn liefde voor serviceverlening brengt hij over in zijn sessies door zich dienstverlenend op te stellen voor zowel de opdrachtgever als medewerkers in de organisatie. Jacco is 10 jaar verantwoordelijk geweest voor het (proces) verbeterprogramma binnen Starwood Hotels & Resorts en heeft gedurende deze periode de Lean implementatie binnen de Nederlandse hotels geleid. Daarnaast heeft Jacco gedurende deze periode vele verbeterprojecten gedaan en Green- en Yellow Belts opgeleid en begeleid. Naast zijn ervaring in procesverbetering is Jacco bedreven op het gebied van proces- en service innovatie en het toepassen van creative thinking technieken en visual management. Vanuit deze passie heeft hij als onderdeel van het Management Team van Hotel Pulitzer de Dutch Hotel Award gewonnen op het thema ‘innovatief ondernemerschap’. Met Lean de basis op orde, om in de dienstverlening te kunnen excelleren en personaliseren is zijn motto. Met een achtergrond op het gebied van Human Resources heeft Jacco oog voor zowel de harde kant als de zachte kant tijdens verbeter- en verandertrajecten.

Martin Oudman

12Mprove – Consultant | Coach Martin heeft meer dan 10 jaren ervaring in het begeleiden van organisaties naar een Lean manier van werken. Hij heeft een pragmatische aanpak waarbij resultaat en duurzame organisatieverandering hand in hand gaan. Martin heeft een brede werkervaring in verschillende branches waaronder de hulpverlening (Artsen zonder Grenzen, de Regenboog), de energiesector (Nuon en Feenstra), de financiele sector (Achmea), de bouw (Heijmans), de semi overheid (Prorail), en de techniek (Stork, Pon, Howden Thomassen Compressors). Momenteel begeleidt hij onder andere de verandering naar een Lean organisatie bij een woningbouwvereniging. Zijn doelgerichte aanpak helpt organisaties om in korte tijd de kracht van Lean te ervaren en deze snel te vertalen in verbeterde resultaten.

Ayca Szapora

12Mprove – Trainer | Consultant Ayca Szapora is trainer, neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelfrealisatie coach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean en Six Sigma. Haar hersenonderzoek resulteerde in drie wetenschappelijke publicaties over creativiteit, onbewuste cognitieve strategieën en hoe je de manier kunt veranderen waarop je brein problemen oplost en nieuwe ideeën vormt. Met haar brede expertise kan ze snel de vinger op de zere plek leggen en organisaties ondersteunen op meerdere niveaus in hun veranderingsproces. Ayca heeft in Turkije bedrijfskunde gestudeerd en aan de Universteit Leiden Cognitieve neurowetenschappen. Ook heeft ze in verschillende functies gewerkt. Onder andere als docent Engels, product manager bij Dr.Oetker, en trainer binnen een bank. In Nederland is ze als consultant gaan werken op het gebied van organisatieadvies en procesverbetering bij een strategisch/IT adviesbureau.

Georgette Buitenhuis

12Mprove – Trainer | Consultant Georgette Buitenhuis heeft International Business Administration gestudeerd in Utrecht. Hierna heeft zij in 18 jaar diverse rollen vervuld bij ABN AMRO en RBS, waarvan 5 jaar in Londen. In 2004 is ze opgeleid tot Six Sigma Black Belt en heeft zij vele operationele bedrijfsprocessen geoptimaliseerd. Georgette houdt van het aanbrengen van structuur en logica en doorziet eenvoudig complexe situaties en processen. Daarbij houdt zij altijd rekening met de mensen in het verandertraject en weet hen met overtuiging en haar enthousiasme mee te krijgen. Vanaf 2010 is zij in de rol van lijnmanager meer de Lean principes gaan toepassen om continu te verbeteren. Daar is zij zo gepassioneerd in geraakt dat zij in 2015 besloot voor zichzelf te beginnen als zelfstandig lean consultant. Met haar enthousiasme, drive en energie weet zij het beste uit mensen en organisaties te halen. In haar werk is Georgette ondernemend, gedreven, resultaatgericht en mensgericht.

Gratis Lean Kennismakingsworkshop

gratis-kennismakings-workshop Wil je ook weten welke waarde Lean voor jouw bedrijf kan hebben? Schrijf je dan vandaag nog in! Gratis workshop >

Contact