KPI's obeya

Obeya Fundamentals Training

Het is meer dan alleen een centrale ruimte waar belangrijke stakeholders samenkomen! 

Ontdek in één dag hoe je de Obeya methode succesvol inzet om de vaak ontbrekende schakel tussen strategie en executie te optimaliseren.


10 jaar

Toonaangevend trainingsbureau

7.500+

Geslaagde deelnemers

9,5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Gemiddelde beoordeling
Obeya op post-it

Waarom Obeya?

Veel organisaties worstelen met een heldere vertaling van hun strategie naar uitvoerbare doelen. De koppeling van visie en strategie naar uitvoering is vaak lastig te maken waardoor focus ontbreekt en sturing op heldere doelen erg lastig wordt gevonden.

Bij het ontbreken van die vertaling van strategie naar uitvoering kan een wij-zij cultuur ontkiemen. Daarnaast blijft het lastig om te bepalen wanneer men met de juiste dingen bezig is. Een gevoel van zingeving gaat ontbreken en een ongezonde en stuurloze situatie dreigt te ontstaan. Verwarring, vertraagde projecten, gemiste kansen voor verbetering en innovatie, lagere klanttevredenheid en uiteindelijke lagere bedrijfsresultaten.

Als Obeya Association geaccrediteerde opleider beschikt 12Mprove over de juiste expertise om jouw organisatie effectief te leiden bij het aanpakken van deze uitdagingen.

De Obeya Fundamentals Training van 12Mprove biedt praktische oplossingen om hierbij te helpen. Door diepgaand inzicht in de Obeya-methode te bieden, leren we je effectieve communicatie, gestroomlijnde besluitvorming en transparantie te omarmen. Dit stelt jou en je organisatie in staat om complexiteit te beheersen, snel te reageren op veranderingen en focus scherp te houden op meetbare doelen.

Obeya-room

Wat is Obeya?

Een Obeya is een fysieke of digitale ruimte in een organisatie waar belangrijke beslissingen worden genomen en uitgevoerd. Hier wordt belangrijke informatie op een visueel georganiseerde manier weergegeven, zodat het team kan zien wat er gebeurt, welke doelen er moeten worden bereikt en welke obstakels moeten worden overwonnen.

De Obeya ruimte is ontworpen om de communicatie en samenwerking te verbeteren tussen verschillende afdelingen en belangrijke stakeholders en om besluitvorming beter en sneller te realiseren.

Daarnaast kun je Obeya zien als een manier van werken en denken. Een hulpmiddel bij het ontwerpen van oplossingen en het stimuleren van innovatie.

Remco-wijst

Voor wie is deze training?

De Incompany training Obeya Fundamentals is geschikt voor directie, management en professionals die streven naar effectievere samenwerking, verbeterde besluitvorming, optimalisatie van bedrijfsprocessen en bovenal een heldere vertaling van strategie naar uitvoering.

Het is ook een perfecte aanvulling voor organisaties waar Lean en Agile methoden worden toegepast. 

Of je nu werkzaam bent in productie, dienstverlening, IT of een andere sector, deze training biedt waardevolle inzichten en praktische vaardigheden om je team en organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Deze training past bij jou als je:

 • een directielid, manager of professional bent die effectieve samenwerking wil bevorderen.
 • in jouw organisatie de koppeling mist tussen strategie en uitvoering.
 • de communicatie en besluitvorming binnen je team of organisatie wilt optimaliseren.
 • waarde hecht aan visueel management en het helder presenteren van gegevens.
 • wilt leren hoe je met Obeya de prestaties van je team en bedrijfsprocessen kunt verbeteren.
12mprove trainingsruimte

Opbouw van de training

De Obeya Fundamentals training is de ideale start om te gaan werken met Obeya en om inspiratie op te doen.

In een 1-daagse klassikale training nemen we jou en jouw collega's mee in de fundamenten van Obeya. We geven je niet alleen de theorie, we nemen je ook mee naar de praktijk, met inspirerende voorbeelden en oefeningen. Ook is er ruimte om vragen te stellen en te discussiëren over de manier waarop je Obeya in jouw organisatie kunt toepassen.

Wij zorgen er ook voor dat je volledig bent voorbereid op het officiële Obeya Fundamentals examen van de Obeya Association. Deze doe je online, na afloop van de training.

Obeya Fundamentals

Inhoud van de training

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Geschiedenis van Obeya
 • Doelen en toepassingen van Obeya
 • Waarom Obeya?
 • De 11 Obeya principes
 • De Obeya rollen
 • Obeya meetings
 • Obeya gedrag
 • Het Obeya systeem
 • Implementatie van Obeya + valkuilen in de praktijk
 • Voorbereiding op Obeya Fundamentals examen


Wat je leert:

Tijdens training leer je hoe je een effectieve Obeya-ruimte opzet, complexe problemen analyseert en oplost, visuele managementtechnieken toepast voor duidelijke communicatie en hoe je gegevens presenteert om weloverwogen beslissingen te ondersteunen.

Wat kun je verwachten?

Een compleet verzorgde training op locatie bij jou in de organisatie, 

of op een andere inspirerende locatie.

Incompany training
Obeya Fundamentals

 • 1 dag interactieve klassikale training (minimaal 4 deelnemers)
 • Een geaccrediteerde Obeya trainer
 • Trainingsmaterialen en presentaties als naslagwerk
 • Voorbereiding op het Obeya Fundamentals examen
 • Inclusief examen en certificaat (mits succesvol afgerond)


Prijs op aanvraag

Veel gestelde vragen - Obeya Fundamentals

Hoe verschilt Obeya van andere managementmethoden zoals Lean of Agile?

Obeya onderscheidt zich van andere methoden, zoals Lean of Agile, door te focussen op visueel management en het creëren van een ruimte waar teams samenwerken, informatie delen en beslissingen nemen. Terwijl Lean en Agile zich op specifieke aspecten richten van procesverbetering en flexibiliteit, biedt Obeya een holistische aanpak voor gestructureerde samenwerking, versnelde besluitvorming en geoptimaliseerde resultaten. Bovendien kan Obeya naadloos worden geïntegreerd met Lean en Agile, waardoor een krachtige, alomvattende aanpak voor organisatorische verbetering ontstaat.

Krijg ik een certificaat na de training?

Je krijgt na afloop van de training van ons een link voor het online examen (t.w.v. € 150). Als je deze succesvol afrondt ontvang je het officiële Obeya Fundamentals certificaat van de Obeya Association.

Heb jij een andere vraag? Neem dan contact met ons op.