training scrum framework

Professional Scrum Master (PSM1) training

Laat projecten slagen! Leer dit door Scrum toe te passen.

Klantbeoordeling van 9,5!

100+ geslaagde deelnemers!

Theorie én praktijk!

Klantbeoordeling van 9,5!

100+ geslaagde deelnemers!

Theorie en praktijk!

Flip sprint backlog scrum

Waarom Scrum toepassen?

Je hebt gemerkt dat bij verschillende projecten het eindresultaat nèt niet is wat de klant voor ogen had. Of dat de projecten meer tijd en geld kosten dan vooraf bedacht. Je collega’s doen het project bovenop de dagelijkse werkzaamheden en zijn niet goed beschikbaar. 

Het gevolg; vertraging, stroperigheid en demotivatie. Wij weten als geen ander hoe frustrerend dat kan zijn. We hebben ook die ervaring opgedaan. En we hebben ervaring met Agile werken. De oplossing wat ons betreft om dit allemaal te voorkomen. En dat willen we graag met je delen.

Wij hebben ervaring met het opzetten van Scrumteams, en hebben deelgenomen in verschillende rollen. We hebben al honderden mensen Agile geschoold. We zagen projecten wel slagen, de motivatie groeien, tevreden eindgebruikers en wendbare organisaties. En dat gunnen we jou ook.

Trainer

Waarom een PSM training?

Wil jij graag als Scrum Master aan de slag of wil je Scrum beter begrijpen, zodat je het beter kunt toepassen en jouw bedrijf verder kunt helpen? Ook als je niet in een IT omgeving werkt leren wij je graag hoe je Scrum in jouw organisatie kunt toepassen.


De PSM training past bij jou als:

  •  Je jouw projecten vaker wilt laten slagen en/of dit wilt doen met een gemotiveerd team.
  • Je al ervaring hebt en bent gestart met Agile werken maar nog de theorie van het Scrum framework scherp wilt hebben.

Hoe werkt het?

Stap 1.

Ter voorbereiding op de training krijg je de Scrum guide toegestuurd om door te lezen.Stap 2.

Tijdens 2 interactieve praktijkdagen ga je leren en oefenen hoe jij een Scrum team kunt starten en leiden.Stap 3.

Na de training leg jij het Scrum.org examen af. Na een succesvolle afronding mag jij jezelf officieel Professional Scrum Master noemen!


PSM1
€ 995,-

Volledig pakket

  • Scrum guide ter voorbereiding
  • Examen training voor het internationaal erkende examen
  • 2 energievolle en interactieve trainingsdagen
Bekijk startdata 

Wat anderen zeggen

"Top. Prettig om naar te kijken en te luisteren. Leuk en goed overgebracht. Verschillende didactische vormen gebruikt. Goede balans tussen leuk en leerzaam. Beter/ leuker heb ik het nog niet gezien."

Jeroen Tuin - Yellow Arrow

"Energiek, duidelijk en geeft veel ruimte voor discussies die ontstaan."

Bob Breukhoven - Yoast
kpi leerdoel training

Opbouw PSM training

De training bestaat uit 2 dagen, waarin we vertellen over Agile en met name het Scrum Framework. Nou ja, we vertellen er niet alleen over, maar we gaan het ook ervaren. Vooraf heb je de Scrum Guide gelezen die je van ons hebt gekregen. 


De 1e dag staat vooral in het teken van het Scrum Framework; de rollen, events, en artefacten (wat dat is leggen we nog uit). In de avond doe je thuis het proefexamen.


Op de 2e dag gaan we in de ochtend door waar we gebleven waren, want er is best veel te vertellen en we hebben het natuurlijk wel interactief gehouden. In de middag besteden we aandacht aan het examen. Door het oefenexamen samen te bespreken en in te gaan op wat er nog niet duidelijk is ben je volledig voorbereid op het internationaal erkende PSM1 examen van Scrum.org


Na de training:

  • Weet je wat Scrum is, hoe het werkt en waarom.
  • Kun je een eigen Scrum Team starten, of de effectiviteit van team verhogen.
  • Kun je een Scrum-sessies op de juiste manier begeleiden.
  • Kun je de vaardigheden die een goede Scrum Master in zijn toolbox heeft goed toepassen.

Plan hier direct de PSM1 training in

Nog 7 plaatsen

Start 14 maart

Van 09:00 - 17:00

Locatie: Utrecht


Dag 1: ma. 14 maart

Dag 2: woe. 16 maart


Incompany

Data, tijden en 

locatie in overleg.


Een training op maat, speciaal voor jouw hele team of organisatie (minimaal 5 personen).


Veel gestelde vragen - PSM1

Hoeveel studiebelasting is de training?

Omdat Agile zo interessant is en de klassikale dagen vol energie zitten voelt het niet als studiebelasting. Als het om tijd gaat; reken voor de voorbereiding ongeveer 2 uur voor het lezen van de Scrum guide en voor het maken van het proefexamen tussen dag 1 en dag 2 ongeveer een uur. Er zijn dus 2 dagen klassikale training.

Wat wordt er bedoeld met "interactieve training"?

Tijdens de praktijkdagen gaan we de theorie die je van tevoren hebt doorgenomen tot leven brengen. Onze trainers werken niet met een saaie powerpoint presentatie! Nee, in plaats daarvan gaan zij actief met jou in gesprek over de methoden, technieken en hoe je dit in praktijk toepast. Je wordt met oefeningen uitgedaagd om samen aan de slag te gaan met de materie. En de trainer zet jou aan het denken door vooral vragen te stellen in plaats van antwoorden te geven.

Op welk niveau is de training?

Tja, veel werkervaring is soms beter dan HBO zonder werkervaring. We doen er alles aan om iedereen de Agile kennis te laten snappen. Voor de PSM1 zouden we kunnen zeggen vanaf MBO denk- en werkniveau.

Wat als je afwezig bent op 1 van de dagen?

Liever niet. Let er bij inschrijving op dat je ook echt alle 2 dagen beschikbaar bent, vooraf tijd hebt om de Scrum guide te lezen en tussentijd de tijd hebt om je huiswerk te doen

Is de locatie goed bereikbaar?

De locatie is in het midden van het land op zo’n 10 minuten van de A2. Met de auto is het goed bereikbaar. Met het OV is het ook prima te doen met trein en bus. Indien nodig regelen we een pendel van station naar de locatie.

Heb jij een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

arrow_drop_up arrow_drop_down