Training lean

Lean Six Sigma Green Belt Training

Wil jij continu verbeteren in jouw organisatie, met behulp van data en statistiek? 

Leer hoe je de Lean Six Sigma tools hiervoor kunt gebruiken.

icon certificaat

Internationaal erkend certificaat

Lean Green belt LCS 1c + Six Sigma Theory certificate van 12Mprove
klassikale training

Online theorie + 6 praktijkdagen

Een blended learning met impact!
icon datum plannen

Incompany training

Minimaal 5 personen
prijs

Prijs: op aanvraag

Vraag een offerte aan.
KPI

Waarom Lean Six Sigma?

Jij herkent stroperige processen, je ervaart klachten van klanten, problemen komen steeds weer terug. Je hebt het gevoel dat jij en je collega’s brandjes aan het blussen zijn maar je kunt je vinger er niet opleggen hoe dat komt en waar dat in zit? Je zoekt in de data maar er is zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet?

12Mprove herkent dit heel goed. Overal waar onze bevlogen trainers komen zien we de signalen. Gelukkig geeft het werken met Lean Six Sigma in al die gevallen de oplossing. We helpen je, niet om harder te werken, maar slimmer. Met de klantvraag als leidraad gaan we je leren om vanuit de data en uitgebreide statistische analyses de knelpunten te herkennen en de onnodige werkzaamheden te minimaliseren of zelfs te elimineren.

Lean Six Sigma Green Belt

De Lean Six Sigma Green Belt

In onze Lean Six Sigma Green Belt training krijg je alle theorie aangereikt, en meer! Want tijdens de 6 daagse klassikale training ga je aan de slag met een 1e verbetertraject volgens de Lean Six Sigma methodiek. We staan naast je en helpen je stap voor stap er doorheen.

Het resultaat? Jij en je collega’s gaan niet harder werken, maar slimmer werken. Voor de klant en met plezier en energie aan het einde van je werkdag.


De Six Sigma Green Belt Training past bij jou als…

 • je affiniteit hebt met data analyse
 • je bij een organisatie werkt waar veel data aanwezig is
 • je in je eigen team verbeteringen gaat doorvoeren
 • je af wilt van onduidelijke processen en dito werkzaamheden
 • je problemen structureel en duurzaam wilt oplossen


Let op: Wil je werkprocessen verbeteren waarbij géén uitgebreide en statistische data analyse noodzakelijk is? Dan is de Lean, zonder Six Sigma, een betere keuze voor jou. Bekijk de Lean Green Belt training >

Behaal jouw certificaat in 3 stappen

Stap 1:

Bij 12mprove beginnen we online. Hiermee zorgen we dat, wanneer onze trainers praktijktraining komen geven, jij al een goede basiskennis hebt.

Hierdoor is er tijdens de trainingsdagen meer ruimte voor verdieping en (praktijk)voorbeelden, waardoor de training nog meer impact heeft.


Het theorie-examen is je toegangsbewijs voor de eerste trainingsdag.


 Dit onderdeel kun je uitvoeren wanneer het jou uitkomt. Studielast: 3-4 uur.


Stap 2:

Het leukste deel: de 6 praktijkdagen met onze ervaren trainers. De dagen hebben telkens een interval van 2 weken, in die twee weken werk je aan een praktijkopdracht. 


Zo heb je aan het eind van je training al direct iets verbeterd in je eigen organisatie.Stap 3:

Na een succesvolle afronding van het theorie-examen (inclusief één herkansing), actieve deelname aan de trainingsdagen en de praktijkopdracht ben jij trotse bezitter van een Lean Green Belt LCS 1C Certificaat en Sigma Theory certificate van 12Mprove. Gefeliciteerd!


 

Prijs Lean Six Sigma Green Belt training:

Lean Six Sigma Green Belt
Prijs: op aanvraag

Volledig pakket

 • 1 jaar toegang tot online leeromgeving
 • Theorie examen (+ één herkansing)
 • 6 interactieve praktijkdagen
 • Training op een inspirerende locatie in het midden van het land door een bevlogen trainer
 • Lean Green Belt LCS 1c certificaat + Six Sigma Theory certificate van 12Mprove


Deze training wordt alleen incompany aanboden voor groepen van minimaal 5 personen.

Incompany trainingen
Vraag een offerte aan

Inhoud van de training

De training is blended. Je krijgt de theorie van de Lean Green Belt via een e-learning en die doe je op een voor jouw geschikt moment. Je hebt deze gedaan en gehaald voordat de klassikale trainingsdagen beginnen. Je hebt dan overigens al het Lean Green Belt LCS 1b certificaat te pakken!

Dan volgen er 6 klassikale trainingsdagen waarin je onder andere met je eigen verbeteropdracht aan de slag gaat. Verder vullen we je kennis aan met Six Sigma theorie, die je gaan helpen om als een echte Lean Green Belt Six Sigma’ er te gaan werken.

Tussen de trainingsdagen zit voldoende tijd zodat jij in je eigen praktijk verdere stappen kunt gaan maken met je verbeteropdracht. Als je hebt deelgenomen aan de klassikale trainingsdagen en een verbeteropdracht hebt afgerond ontvang je het internationaal erkende Lean Green Belt certificaat LCS 1c èn het Lean Six Sigma Theory certificate van12Mprove.


Na de complete Lean Six Sigma Green Belt training weet jij:

1. Hoe je de Lean en Six Sigma theorie toe past in je eigen praktijk

2. Hoe je verbeteringen doorvoert middels DMA(G)IC

3. Hoe je uit veel data de juiste analyse kunt doen

4. Meer van verbetermanagement

5. Meer van projectmanagement

6. Hoe je de analysetool Minitab toepast

7. Hoe je het beste een pitch kunt doen

Wat anderen zeggen

"Een hele fijne training. Veel afwisseling tussen theorie en praktijkopdrachten. Een docent met veel kennis over lean, maar ook over organisatie. Alle ruimte om vragen te stellen en goede ondersteuning bij praktijkopdracht."
Katarina Dubajic - Gebiedscoördinator
"Geweldige training om alles te weten te komen over de Lean methodiek. Sander weet als geen ander de vertaalslag te maken van Lean naar de dagelijkse praktijk met interactieve sessies."
Richard van Westenbrugge - Proces coördinator

Lean Six Sigma Green Belt Training

 • 1 jaar toegang tot online leeromgeving
 • Theorie examen (+ één herkansing)
 • 6 interactieve praktijkdagen
 • Lean Green Belt LCS 1c certificaat
 • Lean Green Belt Six Sigma Theory certificate van 12Mprove


Prijs: Op aanvraag

Deze training wordt alleen incompany aangeboden voor groepen van minimaal 5 personen.

Incompany trainingen


Vraag een offerte aan

Veel gestelde vragen - Lean Six Sigma Green Belt

Wat is het verschil tussen Lean en Six Sigma?

Bij Lean gaat het om continu verbeteren van werkprocessen, de effectiviteit en efficiëntie te verhogen waardoor er meer klantwaarde, betere resultaten en een hogere medewerkertevredenheid wordt gerealiseerd.

Six Sigma is een data gedreven aanpak die zich ook richt op continu verbeteren, met name door het verminderen van variatie in kwaliteit. Met Six Sigma los je complexe problemen binnen organisaties op door middel van het analyseren van grote hoeveelheden data en het gebruik van statistische tools en berekeningen.

Beide methoden vullen elkaar dus heel goed aan.

Wanneer kies je voor de Lean of Lean Six Sigma?

Zijn de problemen binnen de organisatie zeer complex en kan de oorzaak niet meer achterhaald worden zonder een grote hoeveelheid aan data en statistische analyses? Dan is aan te raden om medewerkers op te leiden tot Lean Six Sigma professionals.

Valt er veel te verbeteren aan het werkproces en zijn de problemen waardoor ze ontstaan niet zo complex, waardoor er geen uitgebreide statistische analyse noodzakelijk is? Dan is de Lean methode (zonder Six Sigma) de beste beste methode voor jouw organisatie. Bekijk de Lean Green belt training hier >

Hoeveel studiebelasting is de training?

Omdat Lean en Six Sigma zo interessant is en de klassikale dagen vol energie zitten voelt het niet als studiebelasting. Als het om tijd gaat; reken voor de theorie en het examen ongeveer 8 uur. Dit kun je zelf indelen. Dan volgen er 6 klassikale trainingen, dus 6 dagen en je moet met je verbeteropdracht aan de gang. Dat kost ook nog wel een paar dagen met je team of de betrokkenen.

Op welk niveau is de training?

Tja, veel werkervaring is soms beter dan HBO zonder werkervaring. We doen er alles aan om iedereen de Lean kennis te laten snappen. Voor de Green Belt Six Sigma zouden we kunnen zeggen vanaf MBO denk en werkniveau met affiniteit met data analyse.

                 


Heb jij een andere vraag? Neem dan contact met ons op.