Lean Green Belt training

Lean Green Belt Training

De Lean Green Belt Training van 12Mprove is dé training waarin je leert zelfstandig een verandertraject te begeleiden. Deze training start je met een Yellow Belt op ons online leerportaal en sluit je af met de 4-daagse praktijktraining en bijbehorend examen.

Ik wil graag meer informatie

Ik wil graag meer informatie

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
empty

U kunt ook direct contact met ons opnemen

Sharon Wassenbergh

12Mprove | 12Mprove - Officemanager

Wat leer je tijdens de Lean Green Belt Training?

In de Lean Green Belt Training leer je hoe je de verandering naar een Lean manier van werken begeleid. Dat betekent dat je weet wat de elementen zijn van het Lean systeem en de onderlinge verbanden. Ook leer je de veranderkundige elementen die je als organisatie moet invullen om de verandering te laten beklijven.

Je leert hoe je verbeteren tot een dagelijkse routine maakt en hoe je medewerkers en collega’s daarin coacht. Spreken met impact en technieken waarmee je anderen kunt overtuigen maken daarom ook een wezenlijk onderdeel uit van onze Green Belt Training. Green Belts zijn facilitators en analisten die collega’s begeleiden in verbetering op operationeel niveau.

Voor wie is de Green Belt Training?

Je hebt affiniteit met verandermanagement, je weet een afdeling te mobiliseren en je kunt samenwerken met alle lagen van de organisatie. De Green Belt Training gaat uit van een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en ambitie. Je moet capabel zijn om een afdeling te laten excelleren.

 • Mbo+ werk- denkniveau

Hoe pakt 12Mprove het aan?

12Mprove daagt je uit en leert je met een hoge fun factor hoe je de veranderingen tot stand brengt. Met gerichte praktijkvoorbeelden, die je gevisualiseerd voorgeschoteld krijgt, zijn de trainingen allesbehalve saai. De Green Belt is een hoogwaardige training met interactie tussen de kandidaten en trainers.

 • Examen: 1 keer
 • Herexamen: 1 keer

Blended learning: E-learning en klassikaal

Je start jouw Lean reis op ons online leerplatform waar je de basis van lean (Yellow Belt) kunt trainen. Dit doe je gewoon in je eigen tijd op het moment dat het jou uitkomt. De klassikale training wordt in 4 dagen gegeven.

 • Studiebelasting eigen tijd: 5 uur

Wat weet ik na afloop van de Green Belt Training?

 1. Je kent de technieken om tijdens het spreken meer impact te krijgen
 2. Je kent de technieken waarmee je anderen kunt overtuigen
 3. Je weet hoe verbeteren een dagelijkse routine wordt en hoe je daarin coacht
 4. Je kent de elementen van het Lean systeem
 5. Je kent de onderlinge verbanden van het Lean systeem
 6. Je kent het effect van de ontbrekende verbanden van het Lean systeem
 7. Je weet hoe je een Lean verandering duurzaam maakt

 

Wil je meer weten over de Green Belt Training of wil je je direct aanmelden?
Schrijf je dan hier in of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat zeggen onze klanten?

Lean Black Belt Training (theorie en praktijk)

Black Belt Training

Na je Green Belt certificaat ben je voortvarend aan de slag gegaan met je opgedane Lean kennis. Nu wil je meer en ben je aan het nadenken over hoe je die zo gewilde Lean Black Belt certificering kunt gaan binnenslepen. Je wilt natuurlijk niet zo maar een Black Belt maar uiteraard ga je voor de  internationaal geaccepteerde Lean Competency System geaccrediteerde Black Belt en daarom kom je bij ons.

Deze Black Belt certificering bestaat uit een training, een examen en de uitvoering van een verbeteropdracht.

Ik wil graag meer informatie

Ik wil graag meer informatie

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
empty

U kunt ook direct contact met ons opnemen

Sharon Wassenbergh

12Mprove | 12Mprove - Officemanager

De Lean Black Belt Training (theorie certificaat)

De Lean Black Belt training is de volgende stap in jouw Lean-leerproces. De training helpt je om jouw Lean kennis en vaardigheden verder uit te breiden. Het gaat enerzijds dieper in op bekende instrumenten en principes en anderzijds leer je weer een flink aantal nieuwe concepten die jouw Lean rugzak verder vullen.

 • Hbo werk- denkniveau
 • Certificering Lean Green Belt vereist
 • Studiebelasting eigen tijd: 44 uur
 • Examen: 1 keer
 • Herexamen: 1 keer

De verbeteropdracht (praktijk certificaat)

Om in aanmerking te komen voor het Lean Black Belt praktijk certificaat voer je zelfstandig een verbeteropdracht uit. Tijdens de opdracht gebruik je jouw Lean kennis en vaardigheden om een structurele verbetering te realiseren op het gebied van klantwaarde, medewerkerwaarde en/of financiële waarde. Om in aanmerking te komen voor het certificaat heeft de opdracht een zogenaamde ‘verzilveringswaarde’ van € 100.000,-. De opdracht wordt besproken met en beoordeeld door een onafhankelijke beoordelaar.

Coaching

Om de slagingskans te vergroten bieden wij gerichte coaching aan. Dit doen we in de vorm van een zogenaamde ‘strippenkaart’ voor 5 coachingsuren. Deze uren plan je zelf in al naar gelang de behoefte en de voortgang. Tijdens de coaching lopen we samen, aan de hand van jouw A3, door de verbeteropdracht heen.

Het Black Belt certificaat, het bewijs van jouw kennis en kunde

Na het succesvol afronden van de training en de opdracht ontvang je van ons het internationaal erkende Black Belt praktijk certificaat van het Lean Competency System. Het formele en internationaal gewaardeerde bewijs dat jij resultaten kunt verbeteren met behulp van Lean kennis en vaardigheden. Het certificaat dat je de erkenning geeft dat jij Lean kunt gebruiken om de effectiviteit en efficiëntie van organisaties duurzaam meer klantwaarde weet te leveren.

Wil je meer weten over de Black Belt Training of wil je je direct aanmelden?
Schrijf je dan hier in of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat zeggen onze klanten?

Advanced Lean Leiderschap training

Advanced Lean Leiderschap Training

Als succesvol CEO, directeur of manager werk je al in een Lean/Agile omgeving. Je wil het beste uit je mensen halen door kostenefficiënt te werken en klantbehoefte centraal te stellen. Hiërarchisch managen werkt niet meer en je bent bekend met het gebruik van de Lean instrumenten. Zo een transformatie vraagt veel van de organisatie, want patronen zijn hardnekkig en er spelen meerdere belangen.

Ik wil graag meer informatie

Ik wil graag meer informatie

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
empty

U kunt ook direct contact met ons opnemen

Sharon Wassenbergh

12Mprove | 12Mprove - Officemanager

De 12Mprove Advanced Lean Leiderschap Training

In de Lean Leiderschaps training zorgen we dat jij meester wordt in het engageren van betrokkenen, waarmee jij een cultuuromslag realiseert.

Deze 2-daagse Advanced Lean Leiderschap Training is de stap naar meesterschap in verandering. De training helpt je om jouw rol als leider naar een hoger niveau te tillen. Door de instrumenten van Lean te benaderen vanuit leidinggevend perspectief, ontwikkel je vaardigheden en nieuwe inzichten die leiden tot natuurlijke verandering.

 • Mbo+ werk- denkniveau
 • Studiebelasting eigen tijd: n.v.t.
 • Examen: n.v.t.
 • Herexamen: n.v.t.

De trainers van 12Mprove

Onze zeer ervaren senior trainers op het gebied van Leiderschap komen uit Zuid-Afrika, Engeland en Nederland. Wereldwijd hebben ze voor vele organisaties en voor 10.000-en mensen diverse cultuur-verander-programma’s verzorgd. Ze brengen een unieke combinatie van plezier en betrokkenheid naar elke samenwerking die ze aangaan met hun kandidaten. Ze brengen hun ervaring mee in leiderschapsontwikkeling, samenwerking en cultuurprogramma’s.

Wat haal je uit de Advanced Lean Leiderschap Training?

 1. Mogelijkheden om doorbraken te realiseren en de motivatie om anderen te inspireren je daarbij te helpen.
 2. Een duidelijk beeld van hoe en wat het gedrag van anderen is, als de sleutel om verbeterpotentieel in mensen los te krijgen.
 3. Verschillende vaardigheden die noodzakelijk zijn om constructief gedrag bij jezelf en anderen in de hand te werken.
 4. Vaardigheden en mogelijkheden om knelpunten, defecten en prestatie-issues op te lossen.
 5. Leider zijn in het gebruik van de aangeleerde Lean instrumenten.
 6. Eénzelfde taal voor prestaties en ‘empowerment’.
 7. Het begrijpen van je eigen voorkeursmanieren in denken en communiceren én hoe je deze aanpast aan anderen.
 8. Leiderschapsvaardigheden die je kunnen helpen in elk gebied van je leven.

 

De trainingen worden hoofdzakelijk in het Engels gegeven. Wil je meer weten over deze training of wil je je direct aanmelden? Schrijf je dan in of neem vrijblijvend contact op.

Wat zeggen onze klanten?

Workshop hoe word ik Agile

Workshop hoe word ik Agile

Ik wil graag meer informatie

Ik wil graag meer informatie

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
empty

U kunt ook direct contact met ons opnemen

Sharon Wassenbergh

12Mprove | 12Mprove - Officemanager

Workshop hoe word ik Agile?

Hoor jij in jouw omgeving veel over Agile maar weet je eigenlijk niet precies wat Agile nu is? Wil jij graag weten of Agile jouw organisatie kan helpen in het sneller leveren van klantwaarde? Tijdens de Agile Awareness Workshop ontdek je al in 1 dag de basisprincipes van Agile en krijg je een duidelijk beeld wat je hiermee in de praktijk kunt en of dit een goede fit is voor jouw organisatie. Zorg dat je klaar bent voor veel teamopdrachten, oefeningen en discussies, want stilzitten is er niet bij.

Wat is Agile?

Agile betekent letterlijk wendbaar. Een Agile organisatie is een organisatie die doormiddel van het Agile gedachtengoed makkelijk meebeweegt met interne of externe invloeden. Hierbij staat klantwaarde voorop.

Wat is het doel van deze workshop?

Een ervaren trainer inspireert jou er zorgt ervoor dat je veel nieuwe inzichten opdoet die je in staat stellen om te kunnen bepalen of Agile werken een goede keuze is voor jouw organisatie of team. Je krijgt een duidelijk beeld bij wat ervoor nodig is om Agile te gaan werken.

Voor wie is de workshop hoe word ik Agile?

Overweeg jij om Agile werken te introduceren in jouw organisatie of team? Kom je in een omgeving te werken waar Agile gewerkt wordt maar weet jij er nog niet zo veel van af? Werk je met een afdeling samen die Agile werkt? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de Agile werkwijze en ben je benieuwd wat dat voor jouw organisatie zou kunnen betekenen? Dan is de Agile Awareness training iets voor jou! De Agile Awareness Training is een training op Hbo+ werk- denkniveau. Je hoeft geen speciale voorkennis te hebben.

Hoe pakt 12Mprove het aan?

 1. Ervaren trainer: jouw trainer is een ervaren Agile Coach en heeft vele teams, Scrum Masters en Product Owners begeleid in de Agile manier van werken.
 2. Persoonlijke aandacht: we werken met kleine groepen (maximaal 12 deelnemers).
 3. Zeer interactief: de training zit vol oefeningen; dat is leerzaam én leuk.
 4. Studiebelasting eigen tijd: n.v.t.
 5. Examen: n.v.t.

Wat weet ik na afloop van de workshop?

 1. Je bent in staat om te kunnen bepalen of Agile werken voor jouw organisatie of team een goede match is.
 2. Je begrijpt wat er voor nodig is om Agile te gaan werken.
 3. Je bent volledig op de hoogte van het Agile gedachtegoed.
 4. Je bent bekend met het Scrum framework en hebt ervaren hoe het is om deze werkwijze toe te passen.
 5. Je bent bekend met Kanban.
 6. Je weet het verschil tussen Agile en traditioneel project management.
 7. Je rugzak is gevuld met een aantal basisvaardigheden om zelf de eerste stapjes met Agile werken te zetten.
 8. Je weet dat Agile niet alleen een IT-feestje is maar dat Agile ook heel goed werkt in non-IT omgevingen zoals bv HR, Marketing en Finance.

Wil je meer weten over deze workshop of wil je je direct aanmelden?
Schrijf je dan hier in of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat zeggen onze klanten?

Online Lean Yellow Belt Training

Online Lean Yellow Belt Training

De Online Yellow Belt training van 12Mprove is uitermate geschikt voor iedereen die in zijn eigen tijd kennis wil maken met de basis van Lean.

Ik wil graag meer informatie

Ik wil graag meer informatie

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
empty

U kunt ook direct contact met ons opnemen

Sharon Wassenbergh

12Mprove | 12Mprove - Officemanager

Wat leer je tijdens de Online Yellow Belt Training?

De Online Yellow Belt Training is de basis training uit het Lean curriculum. Je leert hoe je Lean instrumenten kunt toepassen. Hoe kun je een organisatie verbeteren en hoe veranker je die verbeteringen? Zodat er duurzaam verbeterd wordt. Dit is een online training, die ook in het Engels beschikbaar is.

Voor wie is de Online Yellow Belt Training?

Ben je een manager of professional en wil je een bijdrage leveren aan het verbeteren van de resultaten van de organisatie? Dan is de Online Yellow Belt Training iets voor jou. De Online Yellow Belt Training past jou ook als je kennis wilt maken met de Lean methodiek en is de ingangseis voor de Green of Black Belt training. De Online Yellow Belt Training doe je waar en wanneer het jou uitkomt, op smartphone, tablet of PC.

Waarom de Online Yellow Belt Training?

De training is ontwikkeld aan de hand van de principes van Lean: ‘de klant centraal’. Dat betekent streven naar een optimale leerervaring met een maximaal resultaat. Zo wordt er gebruik gemaakt van moderne didactische principes gericht op gedragsverandering. Uiteindelijk gaat het erom duurzame verandering tot stand te brengen en dat heeft alles te maken met gedrag. Door de training wordt je aan het denken gezet over wat je nu doet en hoe het met de principes van Lean nog veel beter kan.

Wat kan ik verwachten van de Online Yellow Belt Training?

 1. De training sluit aan bij de praktijk van alledag
 2. De videocolleges bieden duidelijke uitleg
 3. De cases en bijbehorende toetsvragen zorgen dat u de stof écht gaat begrijpen
 4. Mbo+ werk- denkniveau
 5. Studiebelasting eigen tijd: 3.5 uur
 6. Examen: 1 keer
 7. Herexamen: 1 keer op aanvraag

Wil je meer weten over de Online Yellow Belt Training of wil je je direct aanmelden?
Schrijf je dan hier in of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat zeggen onze klanten?