Lean Green Belt training

Lean Green Belt Training

De Lean Green Belt Training van 12Mprove is dé training waarin je leert zelfstandig een verandertraject te begeleiden. Deze training start je met een Yellow Belt op ons online leerportaal en sluit je af met de 4-daagse praktijktraining en bijbehorend examen.

Ik wil graag meer informatie

Ik wil graag meer informatie

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
empty

U kunt ook direct contact met ons opnemen

Sharon Wassenbergh

12Mprove | 12Mprove - Officemanager

Wat leer je tijdens de Lean Green Belt Training?

In de Lean Green Belt Training leer je hoe je de verandering naar een Lean manier van werken begeleid. Dat betekent dat je weet wat de elementen zijn van het Lean systeem en de onderlinge verbanden. Ook leer je de veranderkundige elementen die je als organisatie moet invullen om de verandering te laten beklijven.

Je leert hoe je verbeteren tot een dagelijkse routine maakt en hoe je medewerkers en collega’s daarin coacht. Spreken met impact en technieken waarmee je anderen kunt overtuigen maken daarom ook een wezenlijk onderdeel uit van onze Green Belt Training. Green Belts zijn facilitators en analisten die collega’s begeleiden in verbetering op operationeel niveau.

Voor wie is de Green Belt Training?

Je hebt affiniteit met verandermanagement, je weet een afdeling te mobiliseren en je kunt samenwerken met alle lagen van de organisatie. De Green Belt Training gaat uit van een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en ambitie. Je moet capabel zijn om een afdeling te laten excelleren.

 • Mbo+ werk- denkniveau

Hoe pakt 12Mprove het aan?

12Mprove daagt je uit en leert je met een hoge fun factor hoe je de veranderingen tot stand brengt. Met gerichte praktijkvoorbeelden, die je gevisualiseerd voorgeschoteld krijgt, zijn de trainingen allesbehalve saai. De Green Belt is een hoogwaardige training met interactie tussen de kandidaten en trainers.

 • Examen: 1 keer
 • Herexamen: 1 keer

Blended learning: E-learning en klassikaal

Je start jouw Lean reis op ons online leerplatform waar je de basis van lean (Yellow Belt) kunt trainen. Dit doe je gewoon in je eigen tijd op het moment dat het jou uitkomt. De klassikale training wordt in 4 dagen gegeven.

 • Studiebelasting eigen tijd: 5 uur

Wat weet ik na afloop van de Green Belt Training?

 1. Je kent de technieken om tijdens het spreken meer impact te krijgen
 2. Je kent de technieken waarmee je anderen kunt overtuigen
 3. Je weet hoe verbeteren een dagelijkse routine wordt en hoe je daarin coacht
 4. Je kent de elementen van het Lean systeem
 5. Je kent de onderlinge verbanden van het Lean systeem
 6. Je kent het effect van de ontbrekende verbanden van het Lean systeem
 7. Je weet hoe je een Lean verandering duurzaam maakt

 

Wil je meer weten over de Green Belt Training of wil je je direct aanmelden?
Schrijf je dan hier in of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat zeggen onze klanten?

Lean Black Belt Training (theorie en praktijk)

Black Belt Training

Na je Green Belt certificaat ben je voortvarend aan de slag gegaan met je opgedane Lean kennis. Nu wil je meer en ben je aan het nadenken over hoe je die zo gewilde Lean Black Belt certificering kunt gaan binnenslepen. Je wilt natuurlijk niet zo maar een Black Belt maar uiteraard ga je voor de  internationaal geaccepteerde Lean Competency System geaccrediteerde Black Belt en daarom kom je bij ons.

Deze Black Belt certificering bestaat uit een training, een examen en de uitvoering van een verbeteropdracht.

Ik wil graag meer informatie

Ik wil graag meer informatie

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
empty

U kunt ook direct contact met ons opnemen

Sharon Wassenbergh

12Mprove | 12Mprove - Officemanager

De Lean Black Belt Training (theorie certificaat)

De Lean Black Belt training is de volgende stap in jouw Lean-leerproces. De training helpt je om jouw Lean kennis en vaardigheden verder uit te breiden. Het gaat enerzijds dieper in op bekende instrumenten en principes en anderzijds leer je weer een flink aantal nieuwe concepten die jouw Lean rugzak verder vullen.

 • Hbo werk- denkniveau
 • Certificering Lean Green Belt vereist
 • Studiebelasting eigen tijd: 44 uur
 • Examen: 1 keer
 • Herexamen: 1 keer

De verbeteropdracht (praktijk certificaat)

Om in aanmerking te komen voor het Lean Black Belt praktijk certificaat voer je zelfstandig een verbeteropdracht uit. Tijdens de opdracht gebruik je jouw Lean kennis en vaardigheden om een structurele verbetering te realiseren op het gebied van klantwaarde, medewerkerwaarde en/of financiële waarde. Om in aanmerking te komen voor het certificaat heeft de opdracht een zogenaamde ‘verzilveringswaarde’ van € 100.000,-. De opdracht wordt besproken met en beoordeeld door een onafhankelijke beoordelaar.

Coaching

Om de slagingskans te vergroten bieden wij gerichte coaching aan. Dit doen we in de vorm van een zogenaamde ‘strippenkaart’ voor 5 coachingsuren. Deze uren plan je zelf in al naar gelang de behoefte en de voortgang. Tijdens de coaching lopen we samen, aan de hand van jouw A3, door de verbeteropdracht heen.

Het Black Belt certificaat, het bewijs van jouw kennis en kunde

Na het succesvol afronden van de training en de opdracht ontvang je van ons het internationaal erkende Black Belt praktijk certificaat van het Lean Competency System. Het formele en internationaal gewaardeerde bewijs dat jij resultaten kunt verbeteren met behulp van Lean kennis en vaardigheden. Het certificaat dat je de erkenning geeft dat jij Lean kunt gebruiken om de effectiviteit en efficiëntie van organisaties duurzaam meer klantwaarde weet te leveren.

Wil je meer weten over de Black Belt Training of wil je je direct aanmelden?
Schrijf je dan hier in of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat zeggen onze klanten?

Advanced Lean Leiderschap training

Advanced Lean Leiderschap Training

Als succesvol CEO, directeur of manager werk je al in een Lean/Agile omgeving. Je wil het beste uit je mensen halen door kostenefficiënt te werken en klantbehoefte centraal te stellen. Hiërarchisch managen werkt niet meer en je bent bekend met het gebruik van de Lean instrumenten. Zo een transformatie vraagt veel van de organisatie, want patronen zijn hardnekkig en er spelen meerdere belangen.

Ik wil graag meer informatie

Ik wil graag meer informatie

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
empty

U kunt ook direct contact met ons opnemen

Sharon Wassenbergh

12Mprove | 12Mprove - Officemanager

De 12Mprove Advanced Lean Leiderschap Training

In de Lean Leiderschaps training zorgen we dat jij meester wordt in het engageren van betrokkenen, waarmee jij een cultuuromslag realiseert.

Deze 2-daagse Advanced Lean Leiderschap Training is de stap naar meesterschap in verandering. De training helpt je om jouw rol als leider naar een hoger niveau te tillen. Door de instrumenten van Lean te benaderen vanuit leidinggevend perspectief, ontwikkel je vaardigheden en nieuwe inzichten die leiden tot natuurlijke verandering.

 • Mbo+ werk- denkniveau
 • Studiebelasting eigen tijd: n.v.t.
 • Examen: n.v.t.
 • Herexamen: n.v.t.

De trainers van 12Mprove

Onze zeer ervaren senior trainers op het gebied van Leiderschap komen uit Zuid-Afrika, Engeland en Nederland. Wereldwijd hebben ze voor vele organisaties en voor 10.000-en mensen diverse cultuur-verander-programma’s verzorgd. Ze brengen een unieke combinatie van plezier en betrokkenheid naar elke samenwerking die ze aangaan met hun kandidaten. Ze brengen hun ervaring mee in leiderschapsontwikkeling, samenwerking en cultuurprogramma’s.

Wat haal je uit de Advanced Lean Leiderschap Training?

 1. Mogelijkheden om doorbraken te realiseren en de motivatie om anderen te inspireren je daarbij te helpen.
 2. Een duidelijk beeld van hoe en wat het gedrag van anderen is, als de sleutel om verbeterpotentieel in mensen los te krijgen.
 3. Verschillende vaardigheden die noodzakelijk zijn om constructief gedrag bij jezelf en anderen in de hand te werken.
 4. Vaardigheden en mogelijkheden om knelpunten, defecten en prestatie-issues op te lossen.
 5. Leider zijn in het gebruik van de aangeleerde Lean instrumenten.
 6. Eénzelfde taal voor prestaties en ‘empowerment’.
 7. Het begrijpen van je eigen voorkeursmanieren in denken en communiceren én hoe je deze aanpast aan anderen.
 8. Leiderschapsvaardigheden die je kunnen helpen in elk gebied van je leven.

 

De trainingen worden hoofdzakelijk in het Engels gegeven. Wil je meer weten over deze training of wil je je direct aanmelden? Schrijf je dan in of neem vrijblijvend contact op.

Wat zeggen onze klanten?

Lean Awareness training

Lean Awareness Training

Bij de Lean Awareness training ligt de focus op het verhogen van Lean kennis en het oefenen met enkele belangrijke instrumenten. De perfecte kennismaking met Lean.

Ik wil graag meer informatie

Ik wil graag meer informatie

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
empty

U kunt ook direct contact met ons opnemen

Sharon Wassenbergh

12Mprove | 12Mprove - Officemanager

Wat is Lean?

Lean is een bewezen managementfilosofie die klantwaarde centraal stelt. Het is een manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het toevoegen van waarde in alle processen en het terugdringen van verspilling. Met het toepassen van Lean management zorg je ervoor dat je elke dag slimmer, beter, efficiënter en effectiever werkt.

Wat is het doel van de Lean Awareness Training?

Tijdens deze training leer je wat Lean betekent voor jouw organisatie. En maak je kennis met de Lean basisprincipes, leer je instrumenten te gebruiken en leer je welk gedrag past bij continue verbetering.

Voor wie is de Lean Awareness Training?

De Lean Awareness Trainingen van 12Mprove zijn bedoeld om Lean basiskennis op te doen en jezelf voor te bereiden op een rol als Lean expert of voor (interim) managers die geconfronteerd worden met aspecten van Lean in hun rol of functie.

 • Mbo+ werk- denkniveau

Hoe pakt 12Mprove het aan?

De trainingen van 12Mprove zijn interactief met de juiste balans tussen denken, doen en fun. De trainers hebben jarenlange ervaring in Lean management, als manager of als consultant. De theorie vloeit naadloos over in de praktijk, waarbij veel inspirerende, actuele praktijkcases aan bod komen.

 • Studiebelasting eigen tijd: n.v.t.
 • Examen: n.v.t.
 • Herexamen: n.v.t.

Wat weet ik na afloop van de Lean Awareness Training?

 1. Dat het draait om het continue verbeteren van efficiëntie en effectiviteit
 2. Welke technieken er gebruikt worden om continue te verbeteren
 3. Ben je bekend met het begrip klantwaarde en weet je hoe die te achterhalen
 4. Kun je de mogelijkheden in je organisatie herkennen
 5. Ken je de uitdagingen en succesfactoren van Lean

 

Wil je meer weten over de Lean Awareness Training of wil je je direct aanmelden?
Schrijf je dan hier in of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat zeggen onze klanten?

Online Lean Yellow Belt Training

Online Lean Yellow Belt Training

De Online Yellow Belt training van 12Mprove is uitermate geschikt voor iedereen die in zijn eigen tijd kennis wil maken met de basis van Lean.

Ik wil graag meer informatie

Ik wil graag meer informatie

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
empty

U kunt ook direct contact met ons opnemen

Sharon Wassenbergh

12Mprove | 12Mprove - Officemanager

Wat leer je tijdens de Online Yellow Belt Training?

De Online Yellow Belt Training is de basis training uit het Lean curriculum. Je leert hoe je Lean instrumenten kunt toepassen. Hoe kun je een organisatie verbeteren en hoe veranker je die verbeteringen? Zodat er duurzaam verbeterd wordt. Dit is een online training, die de basis vormt voor de Green Belt Training.

Voor wie is de Online Yellow Belt Training?

Ben je een manager of professional en wil je een bijdrage leveren aan het verbeteren van de resultaten van de organisatie? Dan is de Online Yellow Belt Training iets voor jou. De Online Yellow Belt Training past jou ook als je kennis wilt maken met de Lean methodiek en is de ingangseis voor de Green of Black Belt training. De Online Yellow Belt Training doe je waar en wanneer het jou uitkomt, op smartphone, tablet of PC.

Waarom de Online Yellow Belt Training?

De training is ontwikkeld aan de hand van de principes van Lean: ‘de klant centraal’. Dat betekent streven naar een optimale leerervaring met een maximaal resultaat. Zo wordt er gebruik gemaakt van moderne didactische principes gericht op gedragsverandering. Uiteindelijk gaat het erom duurzame verandering tot stand te brengen en dat heeft alles te maken met gedrag. Door de training wordt je aan het denken gezet over wat je nu doet en hoe het met de principes van Lean nog veel beter kan.

Wat kan ik verwachten van de Online Yellow Belt Training?

 1. De training sluit aan bij de praktijk van alledag
 2. De videocolleges bieden duidelijke uitleg
 3. De cases en bijbehorende toetsvragen zorgen dat u de stof écht gaat begrijpen
 4. Mbo+ werk- denkniveau
 5. Studiebelasting eigen tijd: 3.5 uur
 6. Examen: 1 keer
 7. Herexamen: 1 keer op aanvraag

Wil je meer weten over de Online Yellow Belt Training of wil je je direct aanmelden?
Schrijf je dan hier in of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat zeggen onze klanten?