Dit was onze eerste Professional Scrum Master training
22 april 2019 
in Nieuws
1 min. leestijd

Dit was onze eerste Professional Scrum Master training

Op 18 & 19 maart 2019 vond de eerste Professional Scrum Master I (PSM-I) training plaats van 12Mprove. Op een idyllisch gelegen woonboot op de Vecht waren alle voortekenen goed voor twee mooie, leerzame dagen. Een belangrijke mijlpaal voor 12Mprove en evenzo voor de eerste acht deelnemers die hun zinnen hadden gezet op het felbegeerde PSM-I certificaat van Scrum.org.

Voor wie is de Professional Scrum Master training?

Deze PSM-I is uitermate geschikt voor iedereen die in een omgeving werkt waar het vooraf niet helemaal duidelijk is wat er precies geleverd moet worden en hoe je dat precies moet gaan aanpakken. Geen routinematig werk dus. Klanten en opdrachtgevers ontdekken gaandeweg wat ze precies willen en jij leert ook gaandeweg hoe je het project het beste aan kunt pakken. Door de Scrum werkwijze blijf je uitermate flexibel en kun je constant bijsturen om aan deze veranderende vraag te kunnen voldoen.

Merk je dat je met de projecten constant achter de feiten aanloopt, de klant net niet goed begrepen hebt, of dat je team worstelt met het maken van voortgang op de vele projecten die er lopen?

Dan is deze Scrum Master een must om meer grip te krijgen, focus te creëren en je klant goed te begrijpen door hem constant betrokken te houden met korte feedback loops.

Dit werd er behandeld in de Professional Scrum Master training

Dag 1: Agile gedachtengoed

Dag 1 staat in het teken van het Agile gedachtengoed en alle ins en outs van het Scrum framework. Met behulp van vele interactieve werkvormen, games en verrassende filmpjes werd het de deelnemers steeds duidelijker hoe het Scrum framework precies in elkaar steekt en welke rol daarin is weggelegd voor de Scrum Master. Ook de rol van de Product Owner komt uitgebreid aan bod zodat de Scrum Master goed weet waar hij de Product Owner op moet coachen.

Dag 2: Praktische handvatten

Dag 2 staat in het teken van praktische handvatten voor de Scrum Master en uiteraard het examen. Hoe help je het Development Team met het inschatten van het werk, wat zijn goede User Stories en hoe organiseer je een goed Scrum event? Allemaal vragen die uitgebreid aan bod komen.

Hierbij komt nog de extra toegevoegde waarde van de 12Mprove training: hoe pas je dit IT gedachtengoed nu ook goed toe in een niet IT omgeving zoals bijvoorbeeld Marketing, HR of op een beleidsafdeling? Dit leverde veel interessante gesprekken en inzichten op.

De afsluiting met het examen: 100% geslaagd!

Dag 2 wordt afgesloten met het PSM-I examen van Scrum.org, de internationale standaard. Met gepaste trots konden wij als 12Mprove alle acht deelnemers feliciteren met het behalen van hun certificaat. 100% geslaagd, een groot succes!

Positieve feedback van de deelnemers

Achteraf kregen we veel positieve feedback van de deelnemers: interactief, energiek, leuk, de tijd vliegt voorbij, visueel en origineel waren enkele van de reacties. Gelukkig waren er ook punten om de training verder te verbeteren om volgende groepen een nog gavere leerervaring te kunnen bieden. Daar zijn wij altijd erg blij mee, always learning!Over de schrijver
12Mprove helpt professionals en bedrijven om continu te verbeteren, door middel van training en coaching op het gebied van Lean, Agile, Scrum en leiderschap. Het gaat om slimmer werken, met een duidelijk focus op de klant, de medewerker en operationeel resultaat.